ankete

ankete – Građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog inicira, provodi i objavljuje peticije, ankete i provodi crowdfunding za projekte koji služe općoj dobrobiti, zaštiti krajobrazne cjeline otoka i održivom razvoju otoka Drvenika Velog.


Pogledaj rezultate anonimne ankete i klikni u prozoru (dolje) poveznicu “pogledajte prethodne odgovore “

Zahvaljujemo na sudjelovanju u anketi!

Pročitaj članak

Zirona.org – U slučaju da naši prijedlozi naiđu na bar malo političke volje, rezultati ankete trebali bi poslužili kao jedna od glavnih podloga pri izradi prve strategije održivog razvoja otoka a u daljnjem postupku i u provođenju općih propisa i zakona u nadležnosti Grada Trogira, Državnog inspektorata i Lučke kapetanije Zirona.org Rezultati ankete za Strategiju održivog razvoja otoka Drvenika Velog

Građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog pokrenula je anonimnu online anketu putem poveznice www.zirona.org/ankete za stanovnike i ljubitelje Drvenika Velog 21.3.2021. u trajanju od mjesec dana.

Cilj ankete je bio da se doprinese izradi Strategije održivog razvoja otoka Drvenika Velog kojoj bi temeljna odrednica bila zaštita otoka i zadovoljavanje potreba stanovnika i posjetitelja.

Daljnji tijek događaja biti će objavljivani:

  • na web stranici: www.zirona.org/ankete
  • u Facebook grupama: “Zirona.org” i “Drvenčani” te “Otok i otočani Velog Drvenika”.

Ovdje možete preuzeti datoteku Novinarska mapa (press kit) u kojoj se nalazi sažetak o tome tko smo, što radimo, koji su naši ciljevi i obavijesti medijima o našim aktivnostima: http://www.zirona.org/press-kit

Pratite nas na facebook stranicama, twitter-u i instagram-u preko @zironaorg

Podržite nas!

Građanska inicijativa inicira, provodi i objavljuje peticije, ankete i provodi crowdfunding za projekte koji služe općoj dobrobiti, zaštiti krajobrazne cjeline otoka i održivom razvoju otoka Drvenika Velog.

Demokratska društva karakterizira supostojanje triju sektora: 

  1. javnog (država),
  2. privatnog (tržište) i 
  3. građanskog (civilno društvo). 

Najkraće rečeno, u demokratskom društvu stanovnici i posjetitelji aktivno i slobodno sudjeluju i utječu na sve sfere društvenog života.

U demokratskom društvu, građani su dobrodošli i pozvani da aktivno sudjeluju u provođenju politike lokalne vlasti. Takav način upravljanja lokalnom zajednicom osnažuje društvene resurse na način da potiče građane na zajedničko i kontinuirano dobrovoljno djelovanje za opće dobro.

Podržite naše inicijative ovdje!