PREDSTAVLJA SE ZIRONA.ORG -Građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog

lipe beside

PREDSTAVLJA SE ZIRONA.ORG –Građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog

Građanska inicijativa
“Drvenik Veli – otok koji može omogućiti život vrijedan života!”

ŠTO JE ZIRONA ORG?

Zirona.org je građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog, to je dobrovoljna inicijativa stanovnika i zaljubljenika u otok koji vole otok, život na njemu i oko njega. 
Zirona.org ne pripada ni jednoj političkoj stranci. To je dobrovoljna grupa ljudi raznolikoga obrazovanja i profesija iz Hrvatske i raznih krajeva i zemalja te različitih političkih opredeljenja, koji se po potrebi sreću, rade i razilaze do sljedećeg projekta. Entuzijasti! 
Zirona.org inicira, provodi i objavljuje peticije, ankete i provodi crowdfunding za projekte koji služe općoj dobrobiti, zaštiti krajobrazne cjeline otoka i održivom razvoju otoka Drvenika Velog.

NAŠI CILJEVI

 • Zaustavljanje devastacije otoka
 • Iniciranje sveobuhvatne zaštite krajobrazne cjeline otoka 
 • Podrška oblikovanju “Strategije održivog razvoja otoka Drvenika Velog” sukladno zakonima RH
 • Transparentno informiranje javnosti o koracima administracije (države, županije, općine) u vezi s tim pitanjima 
 • Evaluacija primijenjenih zakona na otoku  
 • Informiranje o daljnjim aktivnostima naše Građanske inicijative 
 • Dobrovoljna podrška drugim građanskim i ostalim inicijativama

ŠTO ŽELIMO?

Želimo stanovnike Drvenika Velog i posjetitelje pozvati i motivirati za participaciju u našoj građanskoj inicijativi tako da se pitanja važna za život na otoku uzmu u obzir prilikom donošenja lokalnih zakonodavnih akata, odluka i rješenja od strane tijela koja ih donose.
Želimo da stanovnici i posjetitelji aktivno i slobodno sudjeluju i utječu na sve sfere društvenog djelovanja, pogotovo kada se vidi i osjeća…da bi se njihove potrebe trebale uzimati u obzir u političkim odlukama i da bi išle u smjeru poboljšanja kvalitete njihova života. 
Želimo podržati lokalnu vlast u njenom djelovanju  i pri tome želimo da nas shvate i prihvate kao sastavni dio demokratskog procesa. Osnovni cilj takvog djelovanja je jačanje demokratskih institucija u društvu uz istovremeno povećanje društvenih resursa u lokalnoj zajednici, te spremnosti njenih članova da djeluju zajedno za opće dobro.

NAŠA VIZIJA

Svaki čovjek koji stupi na otok Drvenik Veli ima i razvija poštovanje prema otoku i postaje sastavni dio otoka, o životu otoka brine kao o svom vlastitom. 
Na otok donosi najbolje što ima u svojoj duši, pomaže svima u svemu kako najbolje može i zna, poštuje povijest, razmišlja o budućnosti, u sadašnjosti djeluje. 
Svaki čovjek koji je došao na ovu stranicu donosi svoju dobru volju a ako ima i želi može podijeliti dobrovoljno svoje znanje, iskustva, ideje, uspomene, umjetnička i zanatska djela, pozitivna razmišljanja i sve što misli da bi obogatilo i razvilo život otoka Drvenika Velog.

Podržite nas, ispunite našu anketu sada!

2 komentara

 1. “Krivu Drinu” jako teško ispravit pogotovo uz inertnost hrvatskih državnih institucija, ali i najduži put počinje prvim korakom stoga samo naprijed.

  1. Tako je dragi Osibe, i ja kažem. Negdje se mora poceti!
   Anketa je prvi korak u dobri pravac. Dragi Drvencani popunjavaju s punim srcem!
   I svi zele da bude bolje….
   Srdacan pozdrav tebi i tvojima

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)